עוגת חוביזה

ליקוט ובישול: עוגת חוביזה

ישראל היא ארץ יפהפייה עם טבע עשיר ומגוון. בין עצי הפרי, הפרחים והעשבים הרבים, ניתן למצוא גם מגוון של צמחי מאכל שניתן ללקט ולהכין מהם מטעמים נהדרים.

אחד הצמחים הפופולריים ביותר לליקוט בישראל הוא החלמית , המוכרת גם בשם חוביזה(לחם בערבית). החלמית היא צמח רב שנתי שצומח באזורים רבים בארץ, בעיקר בשטחים פתוחים, כגון שדות, יערות ומדרונות.

עלי החלמית הם מקור טוב לוויטמינים, מינרלים וערכים תזונתיים נוספים. הם בעלי טעם מריר מעט, אך ניתן להמתיק אותם על ידי טיגון, אפייה או בישול.

מתכון לעוגת חוביזה

עוגת חוביזה היא מאפה פשוט וטעים שניתן להכין בקלות בבית ובחוץ. המתכון הבא משתמש בעלי חוביזה טריים, אורז, שמן זית, תבלינים וירקות.

מצרכים:

  • אורז
  • 1 בצל גדול, חתוך לטבעות גדולות
  • ראש שום
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 3 לימונים
  • צרור נענע(אפשר גם שמיר תלוי בטעם שלכם)
  • שלוש עגבניות
  • צלחת שנכנסת לסיר

הוראות הכנה:

  1. משרים אורז במים עם עגבניות חתוכות ,נענע קצוצה שמן לימון מלח ופלפל
  2. שוטפים את עלי החלמית היטב לא חייב :).
  3. מסדרים בתחתית הסיר עלי חוביזה (בערך 2 שכבות).
  4. מוסיפים את הבצל ועגבניות בפרוסות.
  5. מוסיפים קצת מהאורז ומכסים בעוד עלי חוביזה ואז שוב אורז ושוב עלי חוביזה כך כמה שיותר שכבות. בשכבה האחרונה מחסים בעוד חוביזות.
  6. מניחים את הצלחת על השכבה האחרונה ולוחצים.
  7. מוסיפים על הצלחת שמן, לימון וקצת מלח וממלאים במים עד לכיסוי הצלחת.
  8. מבשלים במשך40-60 דקות, עד שהאורז מוכן.
  9. הופכים את הסיר והופ!!!! עוגת חוביזה
  10. .חותכים חתיכה בדיוק כמו עוגה ומגישים (אפשר להגיש עם קצת לבנה ושמן זית מקפיץ את המנה בעוד כמה רמות

טיפים:

  • ניתן להוסיף לעוגה גם צימחי ליקוט אחרים כמו סלק בר, עלי רקפת, גדילנים ועוד….
  • אם רוצים, ניתן להחליף את האורז באורז מלא קינואה כוסמת ועוד (פחות טעים לטעמי).
  • ניתן להגיש את העוגה עם יוגורט, טחינה ולבנה(כל מה שחמוץ מעט.

הערות:

  • חשוב ללקט את החלמית באזורים שלא רוססו.
  • עלי החלמית הצעירים והרכים הם טעימים יותר מאשר העלים המבוגרים והקשים.

טיפים ללימוד ליקוט

אם אתם מעוניינים ללמוד לקטוף צמחי מאכל, ישנם כמה דברים שכדאי לדעת:

  • התחיל/י בקטיפה של צמחי מאכל שכיחים יחסית, כגון החלמית.
  • למד/י מה מקורות אמינים, כגון ספרים, אתרים אינטרנטיים או חוגי לימוד.
  • התחל/י ללקט באזורים מוכרים לך, שם אתה בטוח שהצמחים לא רוססו.
  • הימנע/י מלקט צמחי מאכל לא מוכרים.

הנאה מהטבע

ליקוט ובישול הם פעילויות מהנות שיכולות לעזור לך ליהנות מהטבע ולהכיר את העולם שמסביבך. וכמובן להתחבר עוד לטבע וכך גם להתחבר לעצמך .

בתאבון חברים.

נפתחה ההרשמה למחזור סתיו